vandedamychris

the adventures of our NFO cats

Vietnam

In 2013 heeft Chris stage gelopen in Vietnam. Aanvankelijk hadden wij het idee om hem daar, tijdens zijn stage bij de Indovinhabank te gaan bezoeken. Helaas bleek dit niet mogelijk. Het strakke tijdschema enerzijds, Chris had een visum voor 3 maanden en moest daarin al zijn werkzaamheden zien te voltooien, en de planning hier anderzijds lieten het niet toe om langer dan een week weg te kunnen. Te kort gezien de kosten, alleen het visum is al zo’n 75 euro pp, die zo’n reis met zich meebrengt. De planning was om in april/mei 2014 een leuke reis te plannen en dan in 2015 naar Vietnam te gaan. 

Maar soms lopen de zaken anders dan gepland…………   Daphne en Dennis lieten ons, nadat wij net onze vakantiedagen hadden gepland, weten weer in blijde verwachting te zijn.  Gezien de problematisch vorige keren en vooral de spanning en onzekerheid rond de hele zwangerschap, wilden we in geen geval weg nadat Daphne de 20 weken zou zijn gepasseerd. De vorige zwangerschap zit nog vers in ons geheugen, inclusief de ritjes naar de ziekenhuizen in Zwolle en later Hengelo. Gelukkig heeft ze het toen vol kunnen houden tot de 35 weken, maar Noralynn zelf kondigde zich al met 25 weken aan….. en met 28 weken……… 

Tja, en dan. Als de kleine straks, zoals berekend, in september geboren gaat worden, mag oma vanaf december weer op gaan passen. Dan wordt het wel erg lastig om voor 3 vrijdagen een vervanger te vinden…………. Bijkomend voordeel is ook dat Chris nog steeds thuis woont, dus de verzorging van de katten op zich kan nemen. 

Oplossing lag eigenlijk al heel snel voor de hand. We gaan gewoon NU. 14 februari, Valentijnsdag, de knoop doorgehakt en gelijk ook maar de tickets geboekt. Ticket Amsterdam-Hanoi en ticket Ho Chi Minh Stad-Amsterdam. 

Een week later hadden we ook het reisschema in elkaar gezet. Dus gelijk de 3 basishotels geboekt, van waaruit we de diverse gebieden gaan verkennen. Te beginnen in Hanoi, om daar natuurlijk te gaan kijken waar Chris 3 maanden heeft gewoond en gewerkt. De bank bezoeken, de stad te verkennen en natuurlijk een cruise in Halong Bay te maken, één van de zeven (natuur)wereldwonderen. Vijf dagen later vliegen we van Hanoi naar Danang om vervolgens direct door te reizen naar Hoi An. Van daaruit gaan we Hue, de vroegere keizersstad, My Son en het strand bezoeken. En natuurlijk kleren laten maken…… Daar staat Hoi An bekend om. Weer vijf dagen later vliegen we van Hoi An naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Daar staan vervolgens de Mekong Delta, de Cu Chi tunnels (Vietnamoorlog) en HCMC zelf op het program. Leuke bijkomstigheid is dat we daar een afspraak hebben met een “collega”  van Rolf, die daar een bedrijf leidt.  Een behoorlijk vol reisprogramma dus, maar hopelijk ook nog wat tijd om een keer naar het strand te gaan. 

De koffers zijn inmiddels gepakt, de tickets geprint. Nu maar hopen dat het lukt om daar nog wat blogjes te schrijven en te publiceren!  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: