vandedamychris

the adventures of our NFO cats

Een virusje.

Gisteravond stonk het boven de bench. Zo’n vies niet-definieerbaar luchtje. Na controle van de kittens bleek dat Ivanovitch een vieze broek had, en niet zo maar één. Zijn kontje, staartje en achterpoten waren geel/bruin. Jakkes. Dat was het dus.P1000261 Nu was Ivootje al niet erg gegroeid dus we konden wel nagaan dat de weegschaal nu helemaal geen goed nieuws meer liet zien! Hij was nog wel lekker door het hok aan het scharrelen en deed dapper mee met zijn broertje en zusjes. Voor de zekerheid maar de wekker gezet om te kijken of hij ‘s nachts nog steeds goed te pas was en misschien wat uit het flesje wilde. Drinken wilde hij niet maar hij sliep lekker tussen de anderen en was zelfs weer 3 gram aangekomen.
Vanochtend vroeg echter bleek hij maar liefst 15 gram afgevallen: Alarm. Nas had hem wel keurig schoon gepoetst (wat ons niet lukte met watten en water) en hij lag ook lekker bij mams maar zo durfden we de zondag niet in te gaan. Dus, op naar de dierenarts. Het vervelende is natuurlijk dat in het weekend je naar een vreemde arts moet en aangezien wij erg verwend zijn met de dames van de dierenkliniek De Tweesprong in Borne, die zowat alles weten van onze dieren, viel dit zwaar. Dus op met Namaste en Ivanovitsch en voor de zekerheid P1000299 Indhira naar Hengelo. Nas was daar niet blij mee:  ze heeft een bloedhekel aan autorijden en laat dat heel duidelijk horen. Eerst zielig piepen en later diep uit haar keel miauwen als een krolse poes. Ze kan zich een partij aanstellen! Eenmaal daar zijn de kittens grondig nagekeken en kregen we zoals verwacht de druppeltjes AB (sinulox) mee met daarbij nog een middel tegen het braken Primperan. Nu eenmaal thuis liggen de twee hummeltjes in een hele diepe slaap. Griezelig eigenlijk. Elke keer prik ik even in hun buikjes om te zien of ze wel reageren. Nu maar hopen dat we het ergste weer gehad hebben en ze weer lekker verder groeien. En tja, als klap op de vuurpijl natuurlijk weer de rekening. Op een paar cent na 100 euro. Een duur zondagochtendje dus, maar wat moet je anders….?? We nemen geen enkel risico met onze schatjes!!

Advertisements

2 Comments

 1. Petry

  Ach wat sneu nou, zo zielig die zieke hummeltjes!!
  Als ze niet willen groeien kun je altijd door de melk wat rijstebloem roeren, dan is het niet meer vloeibaar en kun je het met een spuitje in de bekkies spuiten!
  Finidiar wil ook wel helpen, het nadeel is dat de pillen voor 10 kilo kat zijn hahahaha. das flink tellen en verdunnen. Ik heb dat ooit moeten geven aan een kitten van 400 gram, waar is mijn telraampje hahahaha…
  Succes.

 2. Zozo dit ziet er goed uit, mam!
  Heb nu de tijd om heerlijk even te internetten zo in Parijs.
  Jullie gaan morgen weer fijn naar de poesjes, poezen en katers!
  Het waren wel een paar gezellige dagen zo in Parijs, he?!
  Nou geef alle kittens (incl. Hannah) een dikke kus van mij!
  En Mickey ook speciaal! En de rest natuurlijk ook;)
  Dikke kus Myrthe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: