vandedamychris

the adventures of our NFO cats

Blxf6f: wat een mooie dag ….. voor de dood…

Qua weer was het gisteren prachtig, maar zoals de titel al doet vermoeden is er triest nieuws:  Idylle, het witte poesje is gisteravond overleden. P1000084_1
De laatste twee dagen bleef haar gewicht gelijk, soms wat grammetjes erbij en later dan weer eraf. Gistermiddag vond ik dat ze erg onrustig was en ook drinken (uit het flesje) weigerde ze koppig. Ze piepte het uit en schudde haar koppie heen en weer:  geen fles! Haar buikje was dik maar gespannen…. Na overleg met een vriendin besloten om de dierenarts te bellen. Ik kon komen.
Idylle voelde al kouder aan dan de andere kittens en haar temperatuur bleek al behoorlijk laag te zijn. De dierenarts had al in haar bekkie gekeken maar het gehemelte zag er prima uit. Dat was het niet.
Gezien haar snel verslechterende conditie besloot ze vocht onder de huid toe te dienen alsmede een pijnstiller. P1000111_1Ook kreeg ze antibiotica toegediend. We maakten de afspraak om tijdens het avondspreekuur contact op te nemen om te beslissen wat we verder zouden gaan doen. Eenmaal weer thuis hebben we haar onder de warme lamp gelegd. Het heeft echter allemaal niet meer mogen baten. Om 18.45 uur deed ze haar laatste verkrampte ademhalingen en toen was het over………….. Wat heeft dat beestje gestreden. Wat dat betreft leek ze het koppige karakter van haar moeder te hebben.
Ze was zo mooi, zo’n plaatje,  zo’n Idylle…….. rust zacht lieverd.

P1000108

Advertisements

1 Comment

  1. Hè wat jammer nou.
    Laat je ook onderzoeken op GSD. Dat schijnt veel voor te komen bij noren. De kittens worden of dood geboren, of sterven binnen een paar dagen na de geboorte.
    Ze kan natuurlijk ook ;ast van obstipatie hebben gehad.
    Wel jammer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: