vandedamychris

the adventures of our NFO cats

Autopsie

Gisteravond hebben we Idylle na het spreekuur naar de dierenarts gebracht. We hadden besloten om toch te gaan kijken of we konden zien wat de oorzaak geweest is.
Na het opensnijden van haar buikje was al gelijk een hele grote maag te zien, vol met gestremde melk. Ook haar darmpjes zaten vol. Er zaten geen afklemmingen o.i.d. in de darmen, alles was gevuld. Volgens de dierenarts zou de peristaltiek van haar darmpjes niet goed hebben gewerkt. Dat verklaart ook waarom ze in het begin gewoon goed aankwam maar gaandeweg haar gewicht gelijk begon te blijven en ze niet meer wilde drinken:  ze zat gewoon vol. De endeldarm was goed, en er kwam zelfs was ontlasting nog uit. Pure pech, een foutje in de aanleg. De rest van haar organen zagen er prima uit. Alleen haar darmpjes deden het dus niet……………………….

Voor de goede orde:  met de rest van het nest gaat het prima. Ze hebben allemaal hun gewicht verdubbeld en heel voorzichtig beginnen de oogjes iets open te gaan. Binnenkort komen er weer foto’s maar daar was de afgelopen periode even geen tijd voor…….

Advertisements

1 Comment

  1. Ik had op de vorige gereageerd, maar dit is dus gewoon domme pech.
    Sterkte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: